«Яндекс» обнулив рахунки українських користувачів свого додатку «Директ»

«Яндекс» обнулив рахунки українських користувачів свого додатку «Директ»

У свою чергу, співробітник служби підтримки «Яндекса» спростував інформацію про списання коштів

Російська компанія «Яндекс», яка підпала  під антиросійські санкції в Україні, обнулила рахунки українських користувачів мережі «Яндекс.Директ».

Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook спеціаліст з контекстної реклами Євгенія Дуброва-Аликсюк.

«Вже кілька людей написали з України. Всі клієнти «Яндекс.Директ» залишилися без грошей... Судячи з голосування в Телеграмі, це відбувається масово», - написала вона.

У свою чергу, співробітник служби підтримки «Яндекса» Лев Добров пояснив ситуацію в коментарі до посту в Facebook і спростував інформацію про списання коштів.

Мовляв, насправді, рахунки не обнуляли, просто через «відсутність можливості проводити фінансову діяльність на території України, повернути грошові кошти не в силах компанії».

«Невитрачені кошти, про які йде мова, не списані. Переконатися в цьому можна, перейшовши зі сторінки «Мої кампанії» в розділ «Платежі і документи». Зараз ми не можемо продовжувати надавати послуги, а також не можемо здійснити повернення у зв'язку з блокуванням рахунків. Як тільки у нас з'явиться можливість продовжити співпрацю на території України, кошти будуть повернені або зараховані назад на ваші рекламні кампанії», - написав він.

16 травня президент ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 28 квітня про застосування санкцій щодо низки фізичних і юридичних осіб. У ньому, зокрема, йдеться про блокування російських соцмереж та поштових служб. Також санкції передбачають блокування доступу до сервісів «Яндекс», 1С, «Софтлайн Груп», корпорації «Парус» і ще низки російських IT-компаній.

Як повідомлялося, СБУ підозрює менеджмент «Яндекс.Україна» у передачі спецслужбам Росії персональних даних українців.

Йдеться про особисті дані, відомості про рід занять, спосіб життя, місце перебування, проживання, роботу, про дозвілля, джерела й розмір доходів, номери телефонів, електронні адреси і акаунти у соціальних мережах.

Повідомляється, що передавалася інформація також про співробітників правоохоронних і спеціальних органів, військовослужбовців Збройних сил та інших підрозділів, що беруть участь в антитерористичній операції на Донбасі, державних службовців.

Триває досудове слідство в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу.

Також опублікувано список сайтів, які хочуть заборонити в Україні.

Читайте також матеріал «Главкома» Влучний удар: як Україна обвалила трафік популярних російських сайтів

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: