Янукович і Ко розікрали майже 200 млрд грн - Держфінмоніторинг

Янукович і Ко розікрали майже 200 млрд грн - Держфінмоніторинг

Заблоковано на рахунках фізичних та юридичних осіб, які мають зв’язок з Януковичем та колишніми високопосадовцями, кошти в еквіваленті 1,52 млрд дол. США

Державна служба фінансового моніторингу України продовжує роботу стосовно розслідування фактів відмивання коштів, одержаних від корупційних діянь, розкрадання та привласнення державних коштів та майна колишнім президентом України Віктором Януковичем, його близькими, посадовцями колишнього уряду країни та пов’язаними з ними особами, а також щодо осіб, причетних до організації умисного масового вбивства людей на території України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Держфінмоніторингу.
Служба звітує, що з початку цього року фінансовою розвідкою України підготовлено та направлено до правоохоронних органів 65 матеріалів (6 узагальнених та 59 додаткових узагальнених матеріалів) стосовно фінансових операцій, проведених за участю Януковича, його близькими та посадовцями колишнього уряду.
«Загальна сума фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, та з учиненням інших злочинів, за цими матеріалами становить115,24 млн грн», - йдеться у повідомленні.
«За весь період проведення розслідувань (березень 2014 – серпень 2016 років) стосовно фінансових операцій, проведених колишніми високопосадовцями, підготовлено та направлено до правоохоронних органів України 461 матеріал (85 узагальнених та 376 додаткових узагальнених матеріалів). Сума фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом та можуть бути пов’язані з учиненням іншого злочину, за цими матеріалами, становить 199,4 млрд грн», - повідомляє Держфінмоніторинг.
За його даними, за час проведення розслідувань заблоковано на рахунках фізичних та юридичних осіб, які мають зв’язок з Януковичем та колишніми високопосадовцями, кошти в еквіваленті 1,52 млрд дол. США.
«Крім того, окрема увага Держфінмоніторингом приділяється пошуку та блокуванню активів колишніх високопосадовців за кордоном. Так, за час проведення розслідувань, підрозділами фінансових розвідок інших країн повідомлено про замороження активів колишніх високопосадовців та пов’язаних з ними осіб на загальну суму 107,2 млн дол. США, 15,9 млн євро та 135,0 млн швейцарських франків,зокрема в наступних країнах: Австрія, Великобританія, Латвія, Кіпр, Італія, Ліхтенштейн, Швейцарія та Нідерланди», - повідомляє Держфінмоніторинг.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: