Янукович визнав, що у листі до Путіна просив його ввести «миротворців»

Янукович визнав, що у листі до Путіна просив його ввести «миротворців»
Віктор Янукович

Я написав Путіну не лист, а звернення, - президент-втікач

Колишній президент України Віктор Янукович стверджує, що у своєму листі до президента Росії Володимира Путіна просив його про введення «поліцейської миротворчої місії». Про це Янукович заявив під час прес-конференції у Москві.

«Я написав Путіну не лист, а звернення. Я написав Путіну таке ж звернення 22 лютого в Донецьку, як і звернення до трьох держав-підписантів мирної угоди. Різниця була в тому, що в цьому листі, в цьому зверненні (до Путіна, - «Главком») я посилався не на мирну угоду, яка була підписана з трьома державами-гарантами, а я посилався на договір про дружбу та взаємодопомогу, який був між Україною та Росією. І я запропонував провести консультації, згідно з положеннями цього договору... І я вносив пропозицію розглянути під час консультацій введення поліцейської миротворчої місії», - розказав екс-президент-втікач.

Янукович також повідомив, що просив Путіна «проінформувати міжнародне співтовариство про те, що відбулося в Україні, оскільки можливості мої були дуже обмеженими». За його словами, Росія виконала лише друге його прохання, а політичні консультації так і не були розпочаті.

Щодо заяви тодішнього постійного представника Росії при ООН Віталія Чуркіна з цього приводу, то, за словами, Януковича, вона носила «суто інформаційний характер».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: