Янукович заявив, що готовий брати участь у судовому процесі про розгін Євромайдану

Янукович заявив, що готовий брати участь у судовому процесі про розгін Євромайдану
Віктор Янукович в суді

Янукович каже, що не отримував інформації від ГПУ, а також російської прокуратури щодо суті звинувачень і злочинів, у вчиненні яких його підозрюють

Екс-президент України Віктор Янукович заявляє про готовність брати участь у розгляді в суді клопотання ГПУ щодо спеціального досудового розслідування справи про репресії проти учасників Євромайдану. Відповідну заяву Януковича у Facebook опублікував його адвокат Віталій Сердюк. Документ вже подано до суду.

«Не маючи наміру уникати відкритого судового процесу, висловлюю свою готовність і бажання безпосередньо взяти участь у розгляді клопотання Генеральної прокуратури України, надати суду пояснення та висловити свою точку зору щодо зазначених подій», - йдеться в заяві.

Янукович додає, що не отримував інформації від ГПУ, а також російської прокуратури щодо суті звинувачень і злочинів, у вчиненні яких його підозрюють. Він також закликав суд не піддаватися на політичний тиск і забезпечити гласність і прозорість судового розгляду. Екс-президент наполягає на забезпеченні своєї участі в розгляді в порядку, передбаченому українським та міжнародним законодавством, - шляхом надання міжнародної правової допомоги.

320467

Як відомо, Печерський районний суд Києва сьогодні продовжить розгляд клопотання Генпрокуратури щодо спеціального досудового розслідування у справі про побиття і вбивства учасників Євромайдану і правоохоронців у Києві в лютому 2014 року.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: