Імовірного організатора теракту в аеропорту Стамбула шість років тому затримували в Україні

Імовірного організатора теракту в аеропорту Стамбула шість років тому затримували в Україні
espreso.tv

У 2013 році Чатаєв приєднався до «Ісламської держави». У серпні 2015 року російські ЗМІ повідомляли, що він є головним вербувальником росіян до лав ІДІЛ

Організатором терактів в аеропорту Стамбула, внаслідок яких загинули 43 людини, міг бути виходець із Чечні Ахмед Чатаєв, якого кілька років тому затримували в Україні, - повідомляє турецьке видання Yeni Safak.

За даними видання, загалом в організації та виконанні терактів брали участь вісім людей – троє смертників підірвали себе в аеропорту, одного підозрюваного вже затримали, ще чотирьох шукають.

Чатаєв з 2003 року перебуває в розшуку в Росії за участь у незаконних збройних формуваннях під час другої чеченської війни. У 2003 році він отримав статус біженця в Австрії.

У 2010 році Чатаєва затримували в Україні. Затримання відбулося на кордоні в Закарпатській області. Тодішній глава МВС Юрій Луценко заявив, що Чатаєва розшукує Інтерпол і що в мобільному телефоні затриманого виявили інструкцію у підривній справі, «фотографії різних убитих громадян, у тому числі і шляхом підриву».

За даними ЗМІ, Чатаєва затримували також у Швеції, Болгарії та Грузії. У 2013 році Чатаєв приєднався до «Ісламської держави». У серпні 2015 року російські ЗМІ повідомляли, що він є головним вербувальником росіян до лав ІДІЛ.

Нагадаємо, троє підозрюваних терористів-смертників, які вчинили теракт в Стамбульському аеропорту, були вихідцями з Росії, Узбекистану та Киргизстану. У ніч на середу головний міжнародний аеропорт Стамбула, аеропорт ім. Ататюрка, став об'єктом атаки терористів-смертників. Унаслідокі теракту загинули 43 особи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: