З Києва запустять «потяг п'яти столиць»

З Києва запустять «потяг п'яти столиць»
Потяг Укрзалізниці

Залізничним сполученням буде об'єднано п’ять європейських столиць: Київ (Україна) - Мінськ (Білорусь) - Вільнюс (Литва) - Рига (Латвія) - Таллінн (Естонія)

Міністерство інфраструктури планує запустити пасажирський поїзд «п'яти столиць» за маршрутом Київ-Мінськ-Вільнюс-Рига-Таллінн. Про це глава відомства Володимира Омеляна повідомив під час брифінгу.

«Мета проекту – об’єднання залізничним сполученням п’яти європейських столиць: Київ (Україна) - Мінськ (Білорусь) - Вільнюс (Литва) - Рига (Латвія) - Таллінн (Естонія). Перспективне подовження до Одеси – сполучення Балтійського і Чорного морів. Все сполучення колією 1520 мм – відсутність перестановки (не потрібно змінювати колеса потягу). Такий потяг сполучить Україну з трьома країнами Європейського Союзу», - заявив Омелян.

Крім того, він повідомив, що з 11 червня 2017 року заплановано запуск нового сполучення між Україною і Республікою Польща за маршрутом Ковель-Хелм (з можливістю подовження маршруту по українській території до Луцька та Львова). В даний час планується експлуатації однієї пари поїздів із подальшим збільшенням до 2-3 пар залежно від пасажиропотоку. На першому етапі проходження прикордонного та митного контролю заплановано по ст. Ягодин (Україна) та ст. Дорохуськ (Республіка Польща) з подальшою організацією проведення контрольних процедур під час руху поїзда. Також з 1 серпня 2017 року планується новий маршрут Львів-Краків.

«До кінця року пасажиропотік Украна-ЄС залізничним транспоротом – не менше 100 000 пасажирів на місяць. Перемишль та Хелм утворили хаби для подальшого сполучення з іншими містами Польщі та Європи», - заявив міністр інфраструктури.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: