З початку року лінію розмежування з окупованим Донецьком перетнуло понад 5 млн людей, - Назаренко

З початку року лінію розмежування з окупованим Донецьком перетнуло понад 5 млн людей, - Назаренко
Фото РБК

За вісім місяців підрозділи прикордонників в зоні АТО затримали 60 осіб, причетних до діяльності незаконних збройних формувань

В цілому з початку року лінію розмежування вже перетнуло понад 5 млн. осіб та 970 тис. транспортних засобів. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив глава Держприкордонслужби України Віктор Назаренко.

В той же час, за словами чиновника, за цей період підрозділи прикордонників в зоні АТО виявили 17 одиниць зброї, майже 27 тисяч 600 боєприпасів, затримали 60 осіб, причетних до діяльності незаконних збройних формувань, у 56 випадках вилучили понад 3 млн. грн., 26 млн. рублів, 1 млн. доларів США, які зловмисники приховано намагалися провезти через лінію розмежування.

«Загалом тільки підрозділами Держприкордонслужби припинено незаконне переміщення товарів на суму понад 55 млн. гривень. В той же час російсько-терористичні війська практично щодня обстрілюють позиції прикордонників або КПВВ. З початку року вже зафіксовано 95 обстрілів. Усю інформацію про такі події ми передаємо до штабу АТО та ОБСЄ», - зазначив він.

Назаренко також додав - якщо впродовж тривалого часу російсько-терористичні війська обстрілювали КПВВ переважно у темну пору доби і тоді, коли не здійснюється пропуск осіб і транспортних засобів, то впродовж кількох останніх тижнів обстріли ведуться вже навіть тоді, коли на КПВВ повно людей. «Таким чином бойовики створюють пряму загрозу життю та здоров’ю мирних мешканців», - підкреслив він.

Крім того, Назаренко повідомив, що на тимчасово окупованій території Держприкордонна служба зазнала чималих матеріальних втрат. «Ми втратили апаратуру, ми втратили містечка, ми втратили багато техніки. Всі дані, підрахунки, ми направили як в МЗС, так і до Прокуратури для того, щоби на міждержавному і на міжнародному рівні добитися відшкодування збитків. Однак цифри я вам називати не можу», - сказав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: