За місяць до загибелі Жилін зареєстрував у Росії два підприємства

За місяць до загибелі Жилін зареєстрував у Росії два підприємства
Фото © vk.com/Евгений Жилин

Перевіряється версія про те, що Жиліна могли вбити конкуренти по охоронному бізнесу

Ватажок терористичної організації «Оплот» Євген Жилін за місяць до своєї загибелі зареєстрував у РФ два підприємства, пише «Газета. Ru».

Повідомляється, що в серпні 2016 року, за даними ЕГРЮЛ, Жилін зареєстрував разом зі своїми бізнес-партнерами з Підмосков'я два підприємства. Перше — ТОВ «Оплот», в якому співзасновниками стали Анатолій Орбан, Андрій Алексахін і Андрій Блінніков (у всіх частка 25%). Друге — з цими ж засновниками ТОВ «Русь». Згідно зі статутними документами, обидва підприємства повинні вести діяльність в області права.

За даними видання, ще в червні 2014 рік він зареєстрував у Москві міжрегіональну організацію «Оплот», яка збирала гуманітарну допомогу для донецьких бойовиків. В серпні 2015 року Євген Жилін став засновником ще одного «Оплоту», який спеціалізувався на спортивній діяльності. «Євген відкрив кілька спортивних залів, в яких діти навчалися бойовим мистецтвам. Але крім іншого і Євген, і його товариші, які мали бойовий досвід, нерідко залучалися для охорони різних заходів. Також їх послугами користувалися бізнесмени. Але все це було напівлегально», — розповідає один з його знайомих.

За словами співрозмовника видання, Жилін хотів легалізуватися на ринку охоронних послуг.

Крім того, за даними джерел видання в правоохоронних органах зараз перевіряється версія про те, що Жиліна могли вбити конкуренти по охоронного бізнесу. «Його бійці займалися перевезенням грошей, і цілком можливо, що він міг перейти комусь дорогу. Або він міг не поділити щось зі своїми бізнес-партнерами. Слідство зараз буде відпрацьовувати всі версії», - сказало джерело в правоохоронних органах РФ.

Раніше Слідчий комітет Росії озвучив як основні дві версії вбивства: «комерційну діяльність» та «особисті неприязні відносини».

Нагадаємо, російські ЗМІ повідомили, що лідера «Оплоту» Жиліна застрелили в ресторані під Москвою.

Як повідомлялося, Жилін утік з України ще в лютому 2014 року. Згодом стало відомо, що СБУ оголосила його у розшук.

Наприкінці березня 2015 року прокуратура Харківської області почала кримінальне провадження за фактом пособництва у привласненні коштів територіальної громади через фіктивні фірми Жиліна, скоєного за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч . 5 ст. 191 КК України).

Крім того, СБУ в області проводило досудове розслідування за фактом фінансування тероризму Жиліним (ч. 2 ст. 258-5 КК України).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: