За останній тиждень різко подорожчали морква та буряк

За останній тиждень різко подорожчали морква та буряк

Вартість буряків на українських ринках збільшилася на 17-25%

Цього тижня на українських ринках спостерігається негативна динаміка ціни на буряк і моркву. Про це повідомляє «АПК-Інформ».

Вартість буряків на українських ринках збільшилася на 17-25%. Підвищення торгової активності в сегменті буряків в Україні провокує зростання цін на цю продукцію.

Сьогодні господарства України вже встановлюють ціни на цю продукцію в межах 2,5-3,5 грн/кг залежно від якості, регіону та обсягу партії. Минулого тижня ціни не перевищували 3 грн/кг.

Крім збільшення попиту, зростанню цін також сприяє скорочення пропозиції буряків на ринку, оскільки багато фермерів відмовляються від продажів за поточними цінами і воліють весь урожай закладати в сховища.

На даний момент ціни на буряки в Україні вже в середньому в 1,8 рази перевищують минулорічний рівень аналогічного періоду, що, на думку галузевих експертів, пов'язано зі зниженням виробництва цих коренеплодів в країні. Морква на сьогоднішній день є найбільш популярною позицією на ринку овочів борщового набору в Україні. За словами фермерів, нині цю продукцію активно закуповують як оптові компанії, які закладають її на зберігання, так і населення, яке формує запаси на зиму.

На сьогоднішній день ціни на цей коренеплід на українському ринку вже є одними з найвищих для цього періоду за останнє п'ятиріччя. Дорожче відвантажувати моркву фермерам України вдавалося лише у другій половині жовтня 2015 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: