За посаду президента у Бразилії будуть боротися Болсонару і Хаддад

За посаду президента у Бразилії будуть боротися Болсонару і Хаддад

Жаір Болсонару заявив, що у першому турі виборів були проблеми з електронними виборчими скриньками

Ультраправий кандидат Жаір Болсонару лідирує в першому турі президентських виборів в Бразилії, що відбулися у неділю, 7 жовтня.

За попередніми підсумками опрацювання майже всіх бюлетенів, він набирає 46,1 відсотка голосів виборців. Його найближчий суперник, кандидат від лівої Робітничої партії Фернандо Хаддад - 29,2 відсотка.

Якщо жоден з кандидатів у першому турі виборів не набирає 50 відсотків голосів плюс один, то переможця обирають у другому турі, який запланований на 28 жовтня.

Болсонару заявив, що були проблеми з електронними виборчими скриньками, інакше він вже був би обраний президентом, передає агенція AFP. Тепер він вимагатиме рішення від Вищого виборчого суду. Його прихильники ввечері зібрались перед будівлею суду, вигукуючи «Шахрайство, шахрайство, шахрайство!».

В свою чергу Фернандо Хаддад, який став кандидатом в президенти лише місяць тому, оскільки лідера Робітничої партії Луїса Інасіу Лулу да Сілву відмовилися зареєструвати, заявив, що демократія опинилася в небезпеці. Він закликав бразильців згуртуватися, щоб він зміг виграти у другому турі.

Нагадаємо, у Бразилії під час загальних виборів за підозрою у порушенні виборчого законодавства затримали 134 людини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: