За прокурором, який приходив до НАБУ з обшуком, стежать, - Генпрокуратура

За прокурором, який приходив до НАБУ з обшуком, стежать, - Генпрокуратура
Фото УНІАН

У НАБУ повідомили, що не здійснюють жодних слідчих дій

В Генпрокуратурі заявляють про незаконне прослуховування їхнього прокурора детективами НАБУ. Про це повідомили у Генпрокуратурі, пише «Українська правда».

«Слідчими Генеральної прокуратури виявлений стаціонарний пост спостереження за адресою - вул. Симона Петлюри, 7/9, який здійснював знімання інформації про дії працівників прокуратури. Після спроб з'ясування належності даних осіб на місце події прибув спецназ НАБУ, який перешкоджає фіксації даного факту», - написала Сарган.

«Дані дії можна розцінювати як протидію з боку НАБУ проведенню дій, пов'язаних з розслідуванням кримінального провадження щодо фактів незаконного прослуховування», - заявила Сарган. 

Вона також оприлюднила записку, на якій, за її словами, написано «прізвище слідчого ГПУ виявлено на записці серед речей одного із затриманих».

407886e-1

У записці вказане прізвище Дмитра Суса, який входить до департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки, який називають департаментом «Кононенка-Грановського».

У той же час у прес-службі НАБУ повідомили, що «НАБУ не здійснює жодних слідчих дій». «На усі дії береться санкція суду. Подробиці щодо інциденту, про який пише Лариса Сарган на даний момент з'ясовуються. При цьому офіційної інформації на сайті ГПУ з цього питання поки немає», - сказала Дар'я Манжура.

Як відомо, саме Сус приходив у НАБУ з обшуком у питання про прослуховування. Сус веде справу щодо екс-заступника Генпрокурора Віталія Каська та вночі перед театром Франка зачитував йому підозру.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: