Заблукалий лижник, якого шукали чотири дні, пройшов 15 кілометрів

Заблукалий лижник, якого шукали чотири дні, пройшов 15 кілометрів
Зниклий у горах лижник зупинився у мисливському будиночку на території лісового фонду Березниківського лісництва
Фото: Державне агентство лісових ресурсів України

Лижника знайшли у мисливському будиночку в урочищі «Куртацька»

Лісівники та рятувальники Свалявщини знайшли лижника з Києва, якого шукали чотири дні. Від місця катання він сам подолав десь 15 кілометрів.

Про це 11 січня повідомляє прес-служба Держлісагентства.

Зазначається, що про місцезнаходження лижника Ігоря Грищенка, який пропав 7 січня, повідомили лісівники ДП «Свалявське ЛГ», зокрема лісничий Березниківського лісництва Іван Дукай та його помічник Петро Семенюк, які разом з місцевими мешканцями вирушили на пошуки туриста.

Як розповів лісничий Іван Дукай, лижника відшукали у будиночку на сінокосі лісівники. Точні координати дав майстер лісу Міжгірського держлісгоспу Михайло Гимба.

За словами заступника директора з лісового господарства Свалявського держлісгоспу Вікторії Білоусової, зниклий у горах лижник зупинився у мисливському будиночку на території лісового фонду Березниківського лісництва, в урочищі «Куртацька».

Загалом до пошуку зниклого лижника-екстремала було залучено 30 лісівників Міжгірського, Верхньогірського, Воловецького та Свалявського держлісгоспів.

Нагадаємо, 10 січня зниклий киянин зміг вийти на зв’язок і повідомити, де приблизно знаходиться. Для його пошуків залучили майже 40 рятувальників, а також волонтерів, лісівників, поліцейських та службових собак, а працівники ДСНС у Закарпатській області залучили на пошук гвинтокрил МІ-8.

Туриста госпіталізували в реанімацію з обмороженням.

Врятований турист - це Ігор Грищенко, досвідчений гірськолижник, киянин, 1984 року народження. У Києві чоловік працював професійним тренером. Він є президентом української молодіжної асоціації екстремальних видів спорту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: