Задимлення у київському метро: з'явилося відео очевидців

Задимлення у київському метро: з'явилося відео очевидців

Серед пасажирів одного з потягів спостерігалася паніка

Увечері 11 серпня у київському метро  під час задимлення було неспокійно: серед пасажирів одного з потягів спостерігалася паніка, натомість машиніст шукав у вагоні вогнегасник.

Відповідне відео опублікувала користувач Карина Куцюруба на своїй сторінці у Facebook.

«Час пік, повний вагон, їдемо. Раптом наш поїзд зупиняється прямо між «Контрактовою» та «Тараса Шевченка». Стоїмо хвилину, іншу, п'яту. Світло гасне, залишаючи пасажирів у напівтемряві, доноситься звук вогнегасника, народ починає панікувати. Тут до вагону залітає водій і просить подати вогнегасник. Жінки вже не приховують істерики, люди починають дзвонити близьким. Потім водій просить потримати двері та гасить щось прямо під нами. Іде. Повертається знову та знову гасить. Каже, що нічого страшного, пожежі немає, просто якийсь дим», – розповіла свідок.

За її словами, у підсумку дим заповнив увесь задушливий вагон, відтак дихати стало важко.

«Так проходить ще кілька хвилин: водій бігав вагоном, диспетчер щось кричала, люди чомусь у істериці. В результаті водій загасив цей «якийсь дим», і ми поїхали», – зазначила Карина Куцюруба.

Водночас інші очевидці, які у цей час перебували у вагоні метро, зауважили, що їхній потяг рухався у бік станції «Героїв Дніпра», однак раптово зупинився на перегоні між станціями «Контрактова площа» та «Тараса Шевченка», передає «Громадське».

«На кілька секунд згасло світло, втім невдовзі ввімкнулося аварійне електропостачання. З кабіни у вагон вийшов машиніст і попросив пасажирів передати вогнегасник. Сказав, що треба охолодити гальмівні колодки. Чоловік за допомогою пасажирів силою відкрив одні двері, і у вагон повалив дим. Люди запанікували», – розповіла пасажирка метро Галина Шлепніна.

Крім того, жінка підкреслила, коли двері зачинили, диму стало менше.

«Потім у коліях ввімкнули напругу і за 3 хвилини потяг рушив. Із зупинками на станціях поїзд доїхав до кінцевої», – додала вона.

Раніше повідомлялось, що причиною задимлення між станціями метро «Контрактова площа» та «Тараса Шевченка» сталося через потрапляння мастила на перемичку контактної рельси.

Київський метрополітен раніше тимчасово зупинив рух поїздів на деяких станціях метро «синьої гілки».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: