«Захід-2017»: Україна посилила заходи безпеки на кордоні

«Захід-2017»: Україна посилила заходи безпеки на кордоні
Посилення ділянок українського кордону

Триває посилення усіх без винятку ділянок кордону

З початку вересня Державна прикордонна служба України посилила заходи безпеки на всіх ділянках кордону. Це пов’язано з проведенням російсько-білоруських навчань «Захід-2017», які триватимуть з 14 по 20 вересня. Про це повідомляє Держприкордонслужба України.

«Зокрема в прикордонному відомстві стартували двоступеневі командно-штабні навчання органів управління та підрозділів органів охорони державного кордону. Вони проводяться в межах оперативної підготовки Генерального штабу ЗСУ. До навчань також залучаються резерви прикордонного відомства», - йдеться в повідомленні.

За даними ДПСУ, зараз триває посилення усіх без винятку ділянок кордону. «Контроль за обстановкою здійснюється не лише на півночі, а й в районі проведення АТО, західній, південній, східній ділянках та на межі з окупованим Кримом», - зазначають у Держприкордонслужбі.

Прикордонники прикриватимуть напрямки можливих провокативних дій та збройних вторгнень у тісній взаємодії з ЗСУ, Нацгвардією та Нацполіцією. Такі заходи триватимуть щонайменше до закінчення навчань «Захід-2017», підкреслюють в ДПСУ.

Як відомо, в Білорусь задовго до початку спільних з Росією навчань вже починають прибувати російські військовослужбовці та техніка.

Начальник генерального штабу збройних сил Білорусі генерал-майор Олег Бєлоконєв відкидає заяви про те, що спільні білорусько-російські військові навчання «Захід-2017» можуть бути використані для нападу на Україну.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: