Захист Без’язикова звернувся по допомогу до відомого британського адвоката

Захист Без’язикова звернувся по допомогу до відомого британського адвоката
Іван Без'язиков. Фото: Real-vin.com

Допомагати захищати українського полковника має Філіп Ліч

Захист заарештованого полковника Івана Без’язикова подаватиме апеляцію на арешт і звертатиметься по допомогу до відомого британського адвоката Філіпа Ліча. Про це під час прес-конференції в «Главкомі» розповів адвокат родини Без’язикових Олег Веремієнко.

За його словами, за три доби судового засідання «ми не побачили жодних доказів провини полковника. Їх не було, не має і бути не може тому, що полковник цього не робив (не співпрацював з терористами)». Олег Веремієнко також повідомив, що сторона захисту уже домовилася про допомогу з британським адвокатом Філіпом Лічем, який з успіхом захищав жертв катувань під час кривавих подій у Північній Ірландії у 1970-х роках.

Він розповів, що команда захисників складається окрім нього з фахівців Української Гельсінської спілки, а також британського адвоката Філіпа Ліча, який захищав жертв катувань під час розстрілів людей британцями в Ірландії у 1970-х роках..

«Ми уже звернулися по допомогу до пана Філіпа Ліча і будемо просити його представляти інтереси полковника Без’язикова, підтримати команду наших юристів в Європейському суді… Ця людина доводить справи до виграшних у Євросуді», - зазначив Веремієнко.

Нагадаємо, 12 грудня полковника Івана Без’язикова затримали за підозрою у співпраці з «ДНР».

За даними СБУ, військовий розвідник, полковник ЗСУ, звільнений з полону бойовиків влітку 2016 року, Іван Без'язиков мав посвідчення, підписане ватажком «ДНР» Олександром Захарченком і начебто співпрацював з бойовиками на Донбасі. Полковник ВСУ Без'язиков був звільнений з полону бойовиків за допомогою українських спецслужб.

Шевченківський районний суд столиці 14 грудня визначався із запобіжним заходом для Без'язикова, і вже тимчасово випустив його з-під варти – зі спеціальної клітки до зали суду поряд із адвокатами. Однак невдовзі підозрюваному стало зле і його госпіталізували до однієї з київських лікарень.

Повне відео прес-конференції дивіться тут:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: