Захист Добкіна оскаржив рішення суду про арешт та заставу в 50 мільйонів

Захист Добкіна оскаржив рішення суду про арешт та заставу в 50 мільйонів
Народний депутат Михайло Добкін

Ми будемо вимагати скасування, тому що я нікуди не тікаю, запевняє нардеп

Адвокати нардепа від Опозиційного блоку Михайла Добкіна подали апеляційну скаргу на рішення Печерського районного суду Києва про взяття його під варту з альтернативою застави.

Про це Добкін сказав в ефірі «112-Україна» у вівторок увечері.

«Ми подали і зареєстрували в Апеляційному суді апеляційну скаргу. Ми будемо вимагати скасування претензій прокуратури щодо пред'явлення мені такого запобіжного заходу, як арешт або альтернатива (застава). Ми будемо вимагати скасування, тому що я нікуди не тікаю», - розповів політик. 

Раніше повідомлялося, що нардеп від Опозиційного блоку Вадим Новинський вніс за Добкіна 30 млн гривень застави. Ще 20 млн вніс за Добкіна колишній віце-прем'єр Борис Колесніков 

Нагадаємо, 15 липня Печерський райсуд Києва обрав народному депутату від фракції Опозиційний блок Михайлу Добкіну запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з альтернативою внесення застави у сумі 50 млн. гривень.

Прокуратура натомість просила суд застосувати щодо Добкіна запобіжний захід у вигляді арешту і заставу 150 мільйонів гривень, оскільки Добкін може впливати на хід розслідування.

Як відомо, ГПУ підозрює, що Добкін діючи умисно за попередньою змовою з групою осіб, зловживаючи своїм становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки вчинив кримінальне правопорушення передбачене ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 і ККУ і умисно сприяв в інтересах голів житлових кооперативів, заволодінню земельних ділянок у Харкові шляхом обману (ч.5 ст. 27, ч.4 ст.190 (шахрайство) ККУ).

Добкін був позбавлений недоторканності 13 липня. Депутати також дозволили притягувати його до кримінальної відповідальності та арештовувати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: