Запуск першої японської приватної ракети провалився

Запуск першої японської приватної ракети провалився

Запуск ракети Momo

Ракета змогла подолати висоту 20 кілометрів і впала в Тихому океані

Перший запуск ракети Momo, яку сконструювала приватна японська компанія Interstellar Technologies, закінчився невдало.

Двигун ракети був зупинений, а зв'язок з ракетою перервався приблизно через 80 секунд після старту, повідомляє The Japan News .

Одноступінчата ракета МОМО-1 довжиною 10 метрів і вагою 1 тонна стартувала 30 липня з космодрому на острові Хоккайдо. Через 80 секунд з ракети перестали надходити дані, тому в екстреному режимі був зупинений двигун. Ракета змогла подолати висоту 20 кілометрів і впала в Тихому океані на відстані 6,5 кілометрів від місця запуску.

«Відразу після старту виникли проблеми з отриманням телеметрії, в результаті чого ми прийняли рішення в екстреному порядку зупинити двигун», - заявили творці ракети.

Відзначається, що це була тестова версія ракети, тому на ній не було встановлено жодного наукового обладнання. Компанія Interstellar Technologies, незважаючи на невдачу, планує продовжувати роботи з Momo і надалі використовувати її для наукових експериментів.

Зазначимо, що запуск ракети Momo був спочатку запланований на другу половину дня суботи, 29 липня, проте був перенесений на наступний день через несприятливі погодні умови.

«Главком» також повідомляв, що Іран декілька днів тому провів успішне випробування запуску ракети, яка може вивести супутник на орбіту

Після цього міністерство фінансів США ввело нові санкції проти Ірану - у відповідь на розвиток його ракетної програми.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: