Засідання суду у справі Гандзюк перенесли через відсутність інтернету

Засідання суду у справі Гандзюк перенесли через відсутність інтернету
Суд над Павловським перенесли через відсутність інтернету у СІЗО

Наступне судове засідання у справі призначили на 25 травня

У Приморському районному суді Одеси не відбулося засідання у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк, у якому мав брати участь Ігор Павловський, фігурант справи, обвинувачується безпосередньо у приховуванні злочину. 

Про це повідомили на Facebook-сторінці ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?».

Причина перенесення — відсутність інтернету в СІЗО, де утримують Павловського.

Наступне судове засідання у справі призначили на 25 травня.

«Сподіваємось, що доти СІЗО СБУ знайде провайдера, який забезпечить установу безперебійним інтернет-зв’язком. І, можливо, нарешті вперше за рік судове засідання щодо Павловського в Одесі відбудеться», — сказали активісти.

За даними слідства, Павловський створив злочинну організацію, яка займалася залякуванням людей, пошкодженням їхнього майна, масовими заворушеннями на замовлення. У підозрі йдеться про два епізоди: підпал двох автомобілів двох активістів Олександра Цегельника та Юрія Марудова у квітні 2018 року та масові заворушення біля Олешківської районної державної адміністрації. Також, за даними слідства, під час обшуків у будинку Павловського знайшли вогнепальну зброю.

Також Павловський є фігурантом справи вбивства Катерини Гандзюк, обвинувачується безпосередньо у приховуванні злочину, а наприкінці лютого йому оголосили нову підозру щодо незаконного заволодіння транспортними засобами у березні 2016 року.

Як повідомлялося, увечері 27 квітня ініціативна група «Хто замовив Катю Гадзюк?» провела акцію протесту проти рішення про завершення розслідування справи про вбивство активістки.

Зокрема, кілька десятків учасників акції встановили портативну колонку та скандували «Венедіктова, виходь!» під будинком у центрі Києва, в якому, за словами активістів, мешкає генпрокурор.

Натомість генпрокурорка дорікнула активістам, які вимагали її відставки.

Нагадаємо, Печерський районний суд міста Києва залишив під вартою на два місяці підозрюваного в організації нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк Олексія Левіна. 

Сьогодні, 27 квітня, в СБУ заявили, що завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Мангера та помічника-консультанта депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Катерину Гандзюк.

Як повідомлялось, один із підозрюваних в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, помічник екснардепа Миколи Паламарчука Ігор Павловський пішов на угоду зі слідством.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: