Затриманого у Білорусі українського журналіста тримають в ізоляторі КДБ

Затриманого у Білорусі українського журналіста тримають в ізоляторі КДБ
Павло Шаройко

Посол України повідомив деталі справи затриманого журналіста Павла Шаройка

До затриманого в Білорусі українського журналіста Павла Шаройка пустили українського консула. Про це в коментарі «112 Україна» заявив посол України в Білорусі Ігор Кизим.

За його словами, консула пустили до затриманого після того, як білоруській стороні було направлено відповідний запит.

«Відразу, як нам повідомили про це (затримання Шаройка, - ред.), ми направили відповідну ноту щодо доступу до затриманого. Цей допуск було надано, наш консул зустрічався з Шаройком, щоб з'ясувати, у яких умовах він перебуває і щоб він на них не скаржився. Потім відбулася зустріч нашого консула з дружиною Шаройка та адвокатом», - заявив посол.

Кизим додав, що Шаройка тримають у слідчому ізоляторі КДБ Білорусі в Мінську.

«Після затримання було названо причини - це звинувачення в шпигунстві згідно з КК Білорусі. Зараз він перебуває в слідчому ізоляторі КДБ під слідством», - заявив він, додавши, що МЗС Білорусі все ще не виступив з офіційним коментарем за фактом затримання.

Нагадаємо,  інформація про затримання кореспондента «UA: Українське Радіо»Павла Шаройка в Білорусі з’явилася лише у п’ятницю, 17 листопада.

До слова, влада Білорусі заборонила в'їзд в свою країну українському письменнику Сергію Жадану. Він був затриманий в Мінську, після чого провів ніч у міліцейській камері. За словами письменника, його змусили писати пояснювальні і розпитували про тероризм.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: