Затриману в США росіянку Бутіну фінансував мільярдер з РФ, - ЗМІ

Затриману в США росіянку Бутіну фінансував мільярдер з РФ, - ЗМІ
Марія Бутіна

Бутіна заявила, що Ніколаєв фінансував організацію «Право на зброю», яку вона заснувала

Росіянка Марія Бутіна, яку в США звинувачують у агентурній діяльності, отримувала фінансову допомогу від російського мільярдера Костянтина Ніколаєва.

Про це повідомляє The Washington Post.

За інформацією газети, під час слухань у комітеті Сенату США з питань розвідки Бутіна заявила, що Ніколаєв фінансував організацію «Право на зброю», яку вона заснувала.

Представник російського бізнесмена підтвердив, що Ніколаєв контактував з Бутіною в 2012-2014 роках, проте не відповів, чи допомагав їй фінансово.

Зазначається, що в обвинувальному акті проти росіянки йдеться про «відомого російського бізнесмена з тісними зв’язками з адміністрацією президента США». Ім’я бізнесмена на вказується, однак в документі називається його статок за версією Forbes — 1,2 мільярди доларів. Він збігається зі статком Ніколаєва.

Костянтин Ніколаєв — генеральний директор групи «Н-Транс» та співвласник оператора залізничних перевезень Globaltrans.

Як зазначає газета, син мільярдера Андрій, який навчається в США, був волонтером передвиборчої кампанії Дональда Трампа.

Нагадаємо, у Вашингтоні затримали громадянку Росії за підозрою у «проникненні в американську політичну організацію».

Москва 18 липня засудила арешт Бутіної і заявила, що він спрямований на підрив саміту між президентами Дональдом Трампом і Володимиром Путіним у Гельсінкі. Представник російського МЗС України Марія Захарова заявила, що обвинувачення є безпідставними і виникли в результаті «русофобної істерії» у Вашингтоні.

Велике журі у США 17 липня посилило кримінальні звинувачення щодо жінки, яка підозрюється в діях «іноземним агентом» на користь Росії.

Марію Бутіну, яка є засновницею російської групи на захист вільного володіння зброєю, називають змовницею і чинним агентом російського уряду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: