У вівторок ЄС розгляне питання продовження санкцій проти Росії

Комітет Постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) планує у вівторок, 21 червня, розглянути питання продовження секторальних санкцій проти Росії у зв'язку з її діями в Україні

Про це сьогодні повідомляє УНІАН із посиланням на представників Ради ЄС. "Планується на завтра", - констатували в Раді ЄС.

У свою чергу, міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц вважає, що Євросоюзу вже час шукати точки дотику з Москвою. Голова дипвідомства напередодні заявив, що санкції потрібно скасовувати за кожен зроблений крок щодо реалізації Мінських домовленостей.

"Я переконаний, що ми повинні поступово дійти до того, що за виконання кожного пункту мінського протоколу, за кожен крок у цьому напрямку, будуть поступово зніматися санкції", — зазначив Курц.

Він також наголосив, що такі дії стануть потужним сигналом ослаблення напруженості. Як зауважив Курц, така позиція буде узгоджена Євросоюзом у середньостроковій перспективі.

Зазначимо, що питання про продовження санкцій проти Росії лідери країн-членів Євросоюзу розглянуть 1 липня на засіданні Європейської ради.

Нагадаємо, 17 червня Рада Європейського Союзу також продовжила санкції проти окупованого Криму ще на рік. Санкційні обмеження передбачають заборону на імпорт до ЄС товарів з Криму і Севастополя, інвестиції у Крим чи Севастополь, туристичні послуги у Криму та Севастополі

Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим і почала дестабілізувати обстановку на Донбасі. РФ поставляє терористам «ДНР» і «ЛНР» озброєння і направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська.

Євросоюз, США та інші країни запровадили санкції проти Росії у відповідь на анексію Криму і агресію на сході України. 31 липня дія санкцій ЄС проти Росії завершується. Передбачається, що Євросоюз ухвалить рішення про продовження цих санкцій. Вони передбачають обмеження співпраці з російськими банками, імпорту і експорту, торгівлі, зокрема, нафтою, газом та озброєннями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: