Збройні сили Великої Британії готуються до скорочень

Збройні сили Великої Британії готуються до скорочень
Гелікоптер збройних сил Великої Британії

Названо системи озброєння, які скоріше за все підлягатимуть списанню

Оцінка оборонного потенціалу Великої Британії, яка почалася навесні 2017 року, наближається до кінця.

Очікується, що внаслідок неї збройні сили країни пройдуть через низку скорочень, що мають на меті збалансувати оборонний бюджет. До цього питання можливих скорочень висвітлювало британське видання The Times, а сама тема буде предметом великих спекуляцій у Великій Британії.

Як пише видання Defense News, очікується, що одним із об’єктів скорочень може стати Військово-морський флот і морська піхота. Перш за все ймовірним є списання двох десантно-вертольотних кораблів HMS Albion і HMS Bulwark. До цього адмірал Алеск Бартон, який, як писали минулого місяця, подав у відставку, натякнув у твіті, що ці 2 судна буде списано: «Я можу щось вигадати, коли в ВМФ немає тимчасово авіаносців, однак я ніяким чином не можу гарантувати висадку десанту без HMS Albion і HMS Bulwark».

Цікаво, що британське Міністерство оборони і на сьогодні не підтверджує відставку адмірала Бартона. Без цих двох кораблів Велика Британія втратить можливість висаджувати солдат на берег за допомогою вертольотів.

Окрім того, британський ВМФ може втратити 2 мінних тральщика і океанографічне судно. Також під скорочення можуть потрапити 28 найновіших багатоцільових гелікоптерів Wildcat. Постраждати може і армійська авіація Великої Британії. Так, всі 34 багатоцільові гелікоптери Gazelle можуть бути списані вже наступного року.

На сьогодні проблема, перед якою стоїть Лондон, в тому, що реалізація амбіційного Оборонного огляду (Defense Review) 2015 року може коштувати додатково бюджету протягом 10 наступних років від 10 до 30 млрд фунтів стерлінгів. Це в свою чергу вимагає знаходити можливості для оптимізації витрат. Із іншого боку офіційний Лондон продовжує реалізовувати низку надзвичайно амбітних, але дорогих проектів – обновлення флоту із 4 підводних стратегічних ракетоносців, які несуть ядерну зброю, закупівлі літаків F-35, отримання 2 нових авіаносців, створення фрегатів Type 26 і Type 31. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: