Зеленський побачив зменшення обстрілів на Донбасі

Зеленський побачив зменшення обстрілів на Донбасі
Президенту доповіли, що протягом останнього часу ситуація контрольована та спокійна.

Президент відвідав передові позиції Збройних сил

Президент Володимир Зеленський заявив, що розведення сил і засобів допомогло зменшити кількість обстрілів у зоні ООС та повідомив про роботу над узгодженням нових ділянок. 11 квітня він перебував з робочою поїздкою у зоні проведення Операції об'єднаних сил, відвідав передові позиції Збройних сил України та, зокрема, ділянку розведення сил і засобів сторін № 3 «Петрівське».

Глава держави ознайомився з оперативною обстановкою на цій ділянці. Президенту доповіли, що протягом останнього часу ситуація тут контрольована та спокійна.

«Радий, що розведення сил допомогло зменшити обстріли. Ми бачимо результат. Військові бачать результат. Ми працюємо над тим, щоб узгодити нові ділянки і щоб на землі Донбасу запанував мир», – зазначив президент. Також голові держави розповіли про особливості спостереження за пересуванням підрозділів бойовиків.

Крім того, Зеленський і керівник Офісу президента Андрій Єрмак відвідали меморіал загиблим пасажирам автобуса Златоустівка – Донецьк», який бойовики обстріляли з «Градів» 13 січня 2015 року. Внаслідок трагедії 12 пасажирів загинули, ще 19 отримали поранення різного ступеня важкості.

Також Зеленський поклав квіти до пам’ятного знака Герою України, майору ЗСУ Андрію Жуку, який загинув у Волноваському районі на Донеччині у травні 2016 року, захищаючи побратимів від ворожої диверсійної групи.

За повідомленням штабу ООС, упродовж 10 квітня збройні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок ворожих обстрілів отримав поранення один військовослужбовець Об’єднаних сил.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: