Земан: За словами про Крим вибачатись не буду, навіть якщо попросять

Земан: За словами про Крим вибачатись не буду, навіть якщо попросять
Президент Чехії Мілош Земан

За словами чеського президента, Україна не може вимагати офіційних вибачень, так як він висловлював особисту думку

Президент Чехії Мілош Земан заявив, що не збирається вибачатися за свої слова про Крим, вимовлені в Парламентській асамблеї Ради Європи. Про це він сказав в інтерв'ю каналу Barrandov TV.

За словами чеського президента, Україна не може вимагати офіційних вибачень, так як він ясно сказав, що висловлював свою особисту думку. Земан додав, що Україна може вимагати вибачень від нього особисто, але він відмовить в такому проханні, якщо воно надійде.

При цьому він зазначив, що неодноразово називав анексію півострова незаконною.

«Але в чому ключова річ? Крим знаходиться під контролем Росії, і я не можу уявити, щоб будь-який російський уряд від нього відмовилося», - сказав президент Чехії.

Нагадаємо, що під час виступу в Страсбурзі 10 жовтня президент Чехії запропонував заплатити Україні та узаконити анексію Криму. Він також заявив, що настав час зняти санкції з РФ.

Прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка  підкреслив, що заява Земана щодо Криму суперечить зовнішній політиці чеського уряду.

Міністерство закордонних справ України назвало відвертим цинізмом заяву президента Чехії під час виступу на сесії ПАРЄ.

Порошенко також розкритикував заяву президент Чехії Мілоша Земана, який під час виступу на сесії ПАРЄ назвав анексію Криму «завершеною справою» і запропонував заплатити Україні та узаконити анексію півострова.

Сенат Чехії заявив, що президент країни Мілош Земан своєю заявою щодо анексованого Криму «легітимізував агресію Росії, яка суперечить міжнародному праву».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: