Земляк Януковича одержав 10 років в’язниці за війну проти України

Земляк Януковича одержав 10 років в’язниці за війну проти України
Сепаратисти «ДНР»

Засуджений «служив» мінометником у незаконному збройному формуванні «ДНР»

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області присудив члену так званого «Народного ополчення Донбасу» (входить до терористичної організації «Донецька народна республіка» - «Главком»), мешканцю Єнакієвого В’ячеславу Шлюніну 10 років в’язниці, підозрюваного за низкою кримінальних злочинів - ч. 1 ст.258-3,ч.1 ст. 263 ,ч.2 ст.28 ч.2 437 КК України.

Про це стало відомо «Главкому» з вироку суду від 11 грудня.

З липня 2014 року до лютого 2015 року Шлюнін перебував у лавах «Народного ополчення Донбасу», де ніс чергову службу з вогнепальною зброєю з охорони об'єктів в Київському, Куйбишевському, Калінінському районах Донецька та в Докучаєвську Донецької області. Брав участь у бойових зіткненнях з підрозділами Збройних Сил України та інших військових формувань України, задіяних в проведенні Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей України, на території Шахтарська Донецької області.

Зокрема, «ополченець» входив до складу мінометного розрахунку незаконного збройного формування і здійснював утримання і оборону позицій бойовиків, чим забезпечував ведення агресивної війни проти України.

Фото з сайту «Миротворець»Фото з сайту «Миротворець»

27 лютого 2015 року співробітники СБУ затримали Шлюніна поблизу населеного пункту Березове Донецької області.

Наразі засуджений перебуває у Бахмутській установа виконаня покарань №6.

За даними сайту «Миротворець», «ополченець» Шлюнін нагороджений медаллю «Міноборони» «ДНР» «За бойові заслуги».

Як повідомляв «Главком», Артемівський міськрайонний суд Донецької області ув'язнив громадянина Росії на 15 років за вбивство українських військових у зоні АТО у грудні 2014 року.

Шевченківський районний суд Чернівців визнав винним керівника незаконних збройних формувань «Донецької народної республіки», громадянина України Сергія Каменєва у вчиненні злочину за ст. 258-3 ч.1 КК України і призначив йому покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: