Жінку, яка заморила голодом своїх дітей, судитимуть за умисне вбивство

Жінку, яка заморила голодом своїх дітей, судитимуть за умисне вбивство

Cлідчі встановили, що, покинувши дітей напризволяще, жінка усвідомлювала наслідки їхнього дев'ятиденного голодування

Дії 21-річної Владислави Подчапко, яка на 9 днів зачинила двох малих дітей, у результаті чого однорічний хлопчик помер з голоду, перекваліфікували на умисне вбивство. Про це повідомляє прес-служба прокуратури м. Києва.

«За результатами проведення досудового розслідування за фактом залишення у небезпеці двох малолітніх дітей, що призвело до смерті одного з них, дії їхньої матері перекваліфіковано на умисне вбивство», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що слідчі встановили, що, покинувши дітей напризволяще, жінка усвідомлювала наслідки їхнього дев'ятиденного голодування. «15 лютого 2017 року зловмисниці повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри та оголошено нову підозру в умисному вбивстві малолітньої дитини (п.2 ч. 2 ст. 115 КК України)», - додали у прокуратурі. На даний час підозрювана перебуває під вартою. Розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, уродженка Миколаївської області наприкінці листопада 2016 року на 9 днів залишила у квартирі без нагляду 1-річного сина та 2-річну доньку. Повернувшись додому в ніч на 6 грудня жінка виявила хлопчика мертвим, а дівчинку – у непритомному стані.

Згодом уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба повідомив, що діти кликали на допомогу і навіть вирвали лінолеум біля дверей, а хлопчик помер ще 3 грудня. Він також додав, що сусіди, які чули постійний плач дітей, навіть викликали поліцію, але правоохоронці нібито поїхали після того, як на їх прохання ніхто не відчинив двері.

У поліції повідомили, що патрульні не виїжджали за місцем проживання Подчапко, бо викликів протягом останнього місяця за цією адресою не отримували. За життя 2-річної дівчинки боролися лікарі. Матері оголосили про підозру за ч. 3 ст. 135 КК України (залишення в небезпеці, що спричинили загибель людини). 8 грудня 2016 року Подчапко заарештували без права на заставу. У Подчапко є ще одна дочка, народжена у жовтні 2016 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: