Журналіста Бойка та адвоката Монтян затримано на кордоні. За вказівкою Геращенка?

Журналіста Бойка та адвоката Монтян затримано на кордоні. За вказівкою Геращенка?
Володимир Бойко

Журналіст Володимир Бойко та адвокат Тетяна Монтян були затримані українськими прикордонниками, які вилучили в них закордонні паспорти.

Про це Бойко написав в своєму «фейсбуці». При цьому він звинуватив в цьому інциденті голову СБУ Василя Грицака та депутата від «Народного фронту» Антона Геращенка.

«Якщо бог хоче покарати людину, то він, як відомо, позбавляє її розуму. Вочевидь голова Служби безпеки України Василь Грицак таки сильно прогнівив господа. Принаймні, у здорову голову йому б не спала думка затримувати мене на кордоні з Польщею на прохання народного депутата Антона Геращенко, - написав Бойко. - Я підозрюю, що в такий невибагливий спосіб Антон Юрійович вирішив мені помститись за публікації про роту «Торнадо» та витівки Грішіна-Семенченка. Втім, хотілося б почути пояснення самого Геращенка, оскільки з посиланням саме на нього, його сайт «Миротворець» та вказівки з Центрального апарату СБУ 12 серпня 2016 року я був затриманий співробітниками Державної прикордонної служби на прикордонному переході «Грушів» у Львівській області».

В свою чергу Монтян повідомила, що прикордонники забрали в неї закордонний паспорт і не віддають, посилаючись на те, що СБУ «внесло мене в якусь базу».

Бойко заявив, що буде домагатись внесення в ЄРДР повідомлення про незаконне затримання на території Польщі й утримування прикордонниками без будь-яких законних підстав і складання акта затримання впродовж 7 годин.

.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: