Журналісти показали елітне житло міністра інфраструктури, Омелян стверджує, що це не його будинок

Журналісти показали елітне житло міністра інфраструктури, Омелян стверджує, що це не його будинок

Омелян заявив, що будинок належить родичам його дружини, які живуть по-сусідству.

Родина міністра інфраструктури України Володимира Омеляна орендувала елітний котедж у своєї родички в селі Іванковичі під Києвом. Про це написала головний редактор програми «Схеми» Наталка Седлецька у Facebook.

«Ми (програма «Схеми») знали про цей будинок ще в серпні і навіть знімали його з квадрокоптера. Утім, не поспішали публікувати ці дані. Бо, по-перше, наразі немає доказів явного порушення. Будинок взятий в оренду 12 червня 2017 року, а отже, формально задекларувати це міністр мав вже в наступній декларації у 2018 році», – написала вона.

За даними журналістів, будинок оформлений на племінницю дружини міністра, і значно більший за інші будинки у цьому ж котеджному містечку.

Седлецька зазначила, що, на її думку, наразі немає підстав для звинувачення міністра у порушенні закону, але вони можуть виникнути після перевірки правоохоронцями деяких фактів.

«Якщо правоохоронці будуть шукати у цьому порушення, вони мають довести те, чого ми, як журналісти наразі довести не можемо. По-перше, у них мають бути докази, що міністр користувався цим будинком ще у 2016 році, але не поспішав це декларувати. (...) В такому разі це може тягнути на декларування недостовірних даних. І по-друге, правоохоронці можуть перевірити, на чиї насправді гроші був придбаний маєток», – підкреслила журналістка.

У своєму пості Наталка Седлецька запропонувала Володимиру Омеляну публічно надати пояснення та відповісти на запитання про реальне походження коштів на придбання цього будинку і назвати дату, від якої його родина користується елітним майном.

У відповідь міністр інфраструктури у коментарях зазначив, що будинок належить родичам його дружини (дизайнерки Світлани Бевзи – ред.), які живуть по-сусідству.

«Оскільки вони придбали ще один будинок для доньки і він був порожнім – запропонували нам ним користуватися», – написав він.

За словами Володимира Омеляна, жити у вказаному маєтку вони з родиною почали від дати оформлення угоди оренди – червня цього року.

«Щоб ні в кого не виникало жодних питань, ми нотаріально оформили оренду. Ні я, ні моя дружина не володіють даним будинком», – зазначив міністр.

При цьому, Володимир Омелян додав, що в іншому будинку родичів у селі Іванковичі він із сім’єю бував ще починаючи із 2014 року.

Зазначимо, що публікації передував пост іншого журналіста у мережі Facebook, в якому він звинуватив міністра інфраструктури в тому, що він не задекларував елітне майно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: