Журналісти знайшли у Кононенка та Порошенка незадекларовану нерухомість

Журналісти знайшли у Кононенка та Порошенка незадекларовану нерухомість

Необхідність пояснювати походження капіталу для багатьох тих, хто заповнював е-декларації, виявилася несподіванкою

Сьогодні завершився відведений законом термін для внесення змін до електронних декларацій українських чиновників. Журналісти одного з телеканалів виявили, що Президент України Петро Порошенко і заступник голови фракції БПП в парламенті, народний депутат Ігор Кононенко, не внесли в декларації свої вілли в Іспанії.

«Хочу нагадати, що в політику я прийшов із бізнесу, в якому пропрацював понад 25 років. І згідно з моєю декларацією, я є власником, кінцевим бенефіціаром 16 компаній, що знаходяться в нашій країні та поза її межами. На цих компаніях знаходиться близько 100 одиниць майна. Згідно з законом України про запобігання корупції, я не зобов'язаний декларувати майно, яке належить усім цим компаніям. Більш того, у формі електронної декларації відповідних пунктів немає, згідно з цією формою. Тож все, що треба було і необхідно, - я задекларував. І ще раз кажу, те майно (а у мене майна - понад сто одиниць, яке належить компаніям) - форма декларації не передбачає», - прокоментував у прямому ефірі ситуацію Ігор Кононенко.

У додатковому коментарі прес-служба Кононенка звернулася до журналістів з проханням не спекулювати на цій ситуації. «Загальна кількість нерухомості, що перебуває у власності компаній, бенефіціаром яких є Кононенко, понад 100 одиниць. Фізично внести ці дані і надати всю інформацію буде досить складно. Більше того, це не передбачено законом України «Про запобігання корупції». На відміну від більшості чиновників, Ігор Кононенко тривалий період часу займався бізнесом до приходу в політику, завжди сплачував і сплачує податки від діяльності своїх компаній, тому джерело походження даних інвестицій максимально легальне. В спекуляціях з даного питання зацікавлені виключно деструктивні сили, які будують свою політику на очорненні команди влади, і лояльні до них ЗМІ», - доповнили коментар Ігоря Кононенка в його прес-службі.

Нагадаємо, раніше Президент Петро Порошенко прокоментував е-декларації, подані чиновниками. «Я розраховую на ефективність антикорупційних кроків, включаючи е-декларування, які дехто намагається критикувати. Багато з тих, хто зараз декларував, приписав собі кеш вдома, думаючи, що це нульова декларація, що це потім дозволить уникнути перевірки. Ключове - це підвести риску під тим, що вони робили 25 років, і пояснити, де ти, голубе сизий, взяв ці гроші. Народ повинен це знати», - заявив Порошенко.

Необхідність пояснювати походження капіталу для багатьох тих, хто заповнював е-декларації, виявилася несподіванкою, особливо в ситуації, коли за це може загрожувати кримінальна відповідальність.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: