Журналістів закликають вийти на Майдан

Журналістів закликають вийти на Майдан

16 вересня на Майдані Незалежності відбудеться акція з ушанування пам’яті загиблих журналістів: Георгія Гонгадзе, Павла Шеремета та інших

Національна спілка журналістів України (НСЖУ), Інститут масової інформації, ГО «Детектор медіа» закликають колег долучитися до спільної акції з ушанування пам’яті Георгія Гонгадзе та всіх журналістів, які загинули, виконуючи свої професійні обов’язки. Пам’ятні заходи традиційно відбудуться 16 вересня у день зникнення Георгія Гонгадзе.
У Києві журналістів запрошують зібратися о 18:30 на Майдані біля монументу Незалежності. Тут відбудеться акція з ушанування пам’яті загиблих журналістів – Георгія Гонгадзе, Павла Шеремета та інших. Організатори закликають приєднатися всіх охочих, а також провести подібні акції пам’яті у регіонах.
Ініціатори акції наголошують, що професія журналіста в Україні продовжує залишатися небезпечною. «Колеги зазнають великих ризиків, не тільки перебуваючи в гарячих точках на сході країни, а й просто порушуючи резонансні теми та ставлячи незручні запитання владі. І жодну з гучних справ – чи то про побиття чи навіть про вбивства журналістів – досі не розкрито. Тому ця акція – ще одне нагадування владі про відповідальність, а медіаспільноті – про солідарність», - ідеться в повідомленні НСЖУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: