ЗМІ: Бальчун зриває поставки вугілля на теплоелектростанції

ЗМІ: Бальчун зриває поставки вугілля на теплоелектростанції

Бальчун може подати у відставку найближчим часом

Один з останніх реформаторів першої хвилі, одіозний глава державної компанії «Укрзалізниці» поляк Войцех Бальчун може подати у відставку найближчим часом. Основною причиною свого рішення, найімовірніше, він назве тотальну корупцію і нездатність впоратися з впливом її представників, які працюють в компанії. Дана тематика активно обговорюється в кулуарах Міністерства інфраструктури України, повідомляє Uaprom.info.

Згідно з матеріалами, які потрапили в розпорядження видання, причиною звільнення Бальчуна може виявитися не корупція, а зрив поставок вугілля на українські теплоелектростанції.

Менеджмент «Укрзалізниці» зриває план поставки вугілля на склади для проходження опалювального сезону, пріоритетно виділяючи рухомий склад приватним компаніям для їх потреб.

48_01

Згідно з даними «Укрзалізниці», за жовтень з необхідних 9000 вагонів для потреб енергетики «Укрзалізниця» забезпечила трохи більше 2000 вагонів, недопоставивши понад 7000 вагонів. При цьому структури ДТЕК Рената Ахметова отримали понад 31000 вагонів, інші приватні постачальники - понад 16000 вагонів.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики Ігор Насалик звернувся до глави державної компанії «Укрзалізниця» Войцеха Бальчуна з проханням допомогти в забезпеченні поставок вугілля на склади. Згідно з інформацією, озвученою міністром, весь необхідний обсяг вугілля вже закуплений, тепер необхідно його тільки доставити.

Тема виділення рухомого складу на поставку вугілля є однією з ключових в останні місяці на засіданнях Кабінету міністрів. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман неодноразово давав доручення Міністерству інфраструктури в пріоритетному порядку забезпечити поставки вугілля на склади. Однак керівництво «Укрзалізниці» системно саботує ці доручення. Одним із наслідків цих дій є конфлікт, що розгорається між Войцехом Бальчуном і міністром інфраструктури Володимир Омеляном.
Ще однією причиною відставки Войцеха Бальчуна може бути спеціальна перевірка, яку в даний момент здійснює СБУ спільно з МВС за фактами системного невиконання керівництвом «Укрзалізниці» доручень прем'єр-міністра. Не бажаючи нести відповідальність за можливі наслідки, глава компанії «Укрзалізниці» Войцех Бальчун може подати у відставку найближчим часом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: