ЗМІ: Махаурі був другом екс-міністра внутрішніх справ Грузії Лорткіпанідзе

ЗМІ: Махаурі був другом екс-міністра внутрішніх справ Грузії Лорткіпанідзе
Загиблий внаслідок вибуху автомобіля Алі Тімаєв, відомий під прізвиськом Тимур Махаурі

Тимур Махаурі начебто був співробітником грузинських спецслужб

Загиблий в результаті вибуху автомобіля в Києві Тимур Махаурі був другом екс-міністра внутрішніх справ Грузії Георгія Лорткіпанідзе. Також він був співробітником грузинських спецслужб.

Про це пише в своїй статті головний редактор «Цензор.Нет» Юрій Бутусов.

«За даними джерел «Цензор.Нет» в правоохоронних органах Грузії, Махаурі був особистим другом екс-міністра внутрішніх справ Грузії Георгія Лорткіпанідзе. І був співробітником спецслужб Грузії, виконував завдання керівництва цієї країни. Очевидно, виходячи з цієї інформації, Махаурі, глибоко залучений в світ чеченської громади в Туреччині, і що володіє інформацією про російську агентуру, був дійсно незручною фігурою для російських спецслужб. Грузинські джерела стверджують, що російські спецслужби підставили Махаурі в 2012-му, щоб відвернути увагу від своїх співробітників, які вели полювання на чеченців. Як тільки турки розібралися, що Махаурі працював на грузинів, і не причетний до вбивств - його випустили», - зазначає журналіст.

Призначення Лорткіпанідзе головою Одеського управління Національної поліції забезпечило приїзд Махаурі в Україну - в Грузії стало небезпечно, додає Бутусов.

Раніше в СБУ повідомили, що на Махаурі давно полювали російські спецслужби. Всього щодо нього було вчинено три замахи на вбивство, він був «особистим ворогом Рамзана Кадирова».

Також українські спецслужби вперше заявили, що Тимур Махаурі – це псевдонім, насправді чоловіка звали Алі Тімаєв.

Нагадаємо, в п'ятницю біля вулиць Басейна і Велика Васильківська стався вибух автомобіля, авто повністю знищене.

Поліція повідомила, що внаслідок вибуху авто в центрі Києва загинув чоловік, постраждала жінка. За попередньою інформацією, постраждала жінка та дитина не були родичами загиблого.

ЗМІ повідомили, що загинув Тимур Махаурі, член чеченського добровольчого батальйону імені Джохара Дудаєва, який воював у зоні АТО.

За попередніми ознаками, в автомобілі спрацював вибуховий пристрій.

За інформацією МВС, загиблий мав зв’язки з кримінальними колами. ЗМІ повідомляють, що поранена внаслідок вибуху є всесвітньо відомою моделлю, обличчям Dior.

Дивіться фоторепортаж «Главкома» з місця вибуху.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: