ЗМІ: Нідерланди висунули нові вимоги щодо асоціації Україна-ЄС

ЗМІ: Нідерланди висунули нові вимоги щодо асоціації Україна-ЄС

Нідерланди підготували пропозиції щодо угоди про асоціацію Україна-ЄС

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте пропонує, щоб лідери Європейського Союзу на саміті ЄС заявили про те, що угода про асоціацію з Україною не містить додаткових зобов'язань безпекового або фінансового характеру з боку Брюсселя на адресу Києва.

Про це йдеться у проекті документу, підготовленому нідерландським урядом до ухавлення на саміту лідерів ЄС, який відбудеться у четвер, 15 грудня, повідомляє DW з посиланням на агенцію Reuters.

Зазначається, що Нідерланди вимагають від лідерів ЄС визнати, що угода про асоціацію між Євросоюзом та Україною не надаватиме українцям права «вільно жити та працювати» на території країн-членів ЄС.

Раніше прем’єр-міністр Королівства Нідерланди Марк Рютте зажадав від Європейського Союзу юридичних гарантій, що Угода про асоціацію між Україною та ЄС не буде кроком до набуття членства Україною в Євросоюзі.

Голова нідерландського уряду пригрозив «згубити» торговельну угоду між Україною та Євросоюзом, якщо Нідерландам наступного тижня на саміті європейських лідерів не будуть надані певні юридично зобов'язуючі гарантії. Зокрема, він окреслив вимоги стосовно ратифікації Угоди про асоціацію, підписаної головами держав та урядів. Рютте чітко зазначив, що Угода про асоціацію не повинна створювати гарантії безпеки для України і не повинна бути кроком на шляху до набуття Україною повноцінного членства в ЄС.

Нагадаємо, раніше Нідерланди пригрозили відмовитися від ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, наполягаючи на тому, щоб угода не давала Україні оборонних гарантій і не була кроком до членства в ЄС. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: