ЗМІ показали розкішну резиденцію Онуфрія у рідному селі на Буковині

ЗМІ показали розкішну резиденцію Онуфрія у рідному селі на Буковині
Розмах володінь Онуфрія вражає
Скріншот з відео

За інформацією ЗМІ, живе митрополит у будинку, який має три рівні, він виконаний у європейському стилі

Журналісти відвідали село Коритне в Чернівецькій області , де народився  впливовий діяч Російської православної церкви, постійний член синоду РПЦ і голова УПЦ Московського патріархату - митрополит Онуфрій.

У сюжеті ТСН йдеться, що свою малу батьківщину Онуфрій не забуває. Зокрема, день народження Онуфрій традиційно відзначає на рідній Буковині.

«Перед тим, як митрополита Онуфрія обрали предстоятелем УПЦ МП, він служив на Буковині. Був керівником Чернівецької єпархії. У приватному секторі на околиці міста поруч з парком є огороджена велика територія. Ні назви вулиць ,ні номеру будинку не побачиш.  Та господаря видає оздоба - ворота і  вікна у велетенських хрестах. А від нечистої сили тут є агресивна охорона. На запитання, чи є Онуфрій вдома, охорона заперечує. Далі слова в них закінчуються і до нас для повного розуміння ситуації випускають пса» ,- інформує ЗМІ, зазначаючи, що навіть в Чернівцях про існування резиденції митрополита майже нікому невідомо.

«Розмах володінь вражає. Аскетизм - це те, чого ви тут не побачите. Живе митрополит у головному будинку, який має три рівні. Він виконаний у європейському стилі. Поруч теж не маленький двоповерховий гостьовий будинок. В архітектурному ансамблі ще п’ять будівель невідомого призначення. Усе тут підпорядковане одному задуму і говорить про те, що попрацював над резиденцією хороший архітектор і використовував для оздоблення не дешеві матеріали», - йдеться у сюжеті.

Ділянка Онуфрія межує з іншим домоволодінням з просто величезною територією - тут і вертолітний майданчик і навіть капличка для замолення гріхів. А ось під білим куполом, кажуть, розмістився водний комплекс з басейном. Тут теж є двоповерховий будинок з величезною терасою та невідома підземна споруда, яка нагадує винний льох.

«Ці дві ділянки, за нашими даними, належать предстоятелю УПЦ МП митрополиту Онуфрію. І цим усім він користується, коли приїжджає у Чернівці. Тут він приймає гостей», - додає ЗМІ.

Присутність журналістів біля хоромів Онуфрія змусила його охорону фізично заважати зйомкам.

«В якийсь момент довелося навіть викликати поліцію. Тільки під наглядом патрульних, які охороняли нас від церковних охоронців, ми закінчили зйомку», - резюмує ТСН.

До слова, патріарх Московський Кирило вважає, що надання Константинополем Томосу Україні - це «глобальне замовлення» на руйнування Російської православної церкви.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: