ЗМІ: силовики сфальсифікували кримінальну справу про найбільший схрон зі зброєю

ЗМІ: силовики сфальсифікували кримінальну справу про найбільший схрон зі зброєю
Офіс Генпрокурора напередодні ввечері заявив про виявлення масштабного схрону зі зброєю - БМП, БТР, протитанкова гармата, три міномети і 100 тонн боєприпасів

База, показана Офісом генпрокурора як «схрон зброї», належала Українській добровольчій армії

Військова прокуратура і Нацполіція Донецької області на базі 3-го полку спецназу в Дніпропетровській області сфальсифікували кримінальну справу про виявлення масштабного схрону зі зброєю, вважають журналісти

Про це повідомляє Цензор.Нет.

Офіс Генпрокурора напередодні ввечері заявив про виявлення масштабного схрону зі зброєю - БМП, БТР, протитанкова гармата, три міномети і 100 тонн боєприпасів. 

«Наразі тривають слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення походження зазначеного озброєння та причетних осіб», - заявили в Офісі генпрокурора.

Натомість джерело з командування 3-го полку спецназ ЗСУ розповіло журналістам, що сталося 29 квітня. 

Зазначається, що Офіс генерального прокуратура показав на фото обшук у селі Великомихайлівка Покровського району Дніпропетровської області - це колишня база Української добровольчої армії. У лютому 2020 року вся ця база разом з усім озброєнням і технікою була офіційно передана полку спецназу ЗСУ, спільно зі співробітниками військової контррозвідки СБУ провели опис всього майна, почали процес постановки на баланс армії, проведено все необхідне службове листування, завірені документи.

43_08

«Обшук почали через два місяці, після того, як ми зайняли цей об'єкт і він знаходиться під контролем спецназу. Я так зрозумів, хтось вирішив собі намалювати якісь досягнення, але це ж повна брехня, причому легко перевіряється», - наголосили у 3-му полку спецназа.

Глава Української добровольчої армії Дмитро Ярош підтвердив ЗМІ дану інформацію.

«Це колишня тилова база 5-го батальйону УДА, яку знають всі. Я здивований, що прокуратура і поліція, отримавши всю інформацію від військовослужбовців, від СБУ, вирішили влаштувати цей скандал. Просто дискредитують країну, що тут нібито БМП і боєприпаси невідомо кому належать», - сказав він.

Раніше повідомлялося, що на Донеччині та Дніпропетровщині виявили найбільший від початку війни незаконний арсенал зброї, бойових припасів і вибухових речовин.

Нагадаємо, силовики затримали на Буковині торговця зброєю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: