ЗМІ: суддя, який веде справу Януковича, може позбутися посади

ЗМІ: суддя, який веде справу Януковича, може позбутися посади
Суддя Владислав Дев'ятко

Голову Оболонського райсуду Києва Владислава Дев'ятка можуть притягнути до дисциплінароної відповідальності

На розгляді Вищої ради правосуддя (ВРП) наразі знаходяться як мінімум дві нові скарги щодо професійної діяльності і притягнення до дисциплінарної відповідальності голови Оболонського райсуду Києва Владислава Дев'ятка.

Про це пише «Апостроф» з посиланням на джерела у Вищій раді правосуддя.

Зокрема, одну з скарг було подано 9 березня цього року і знаходиться на розгляді члена ВРП Володимира Комкова, другу зовсім недавно – 16 травня. Ця скарга була направлена члену ВРП Ігорю Бенедисюку.

На початку травня цього року Вища рада правосуддя вирішила не залучати Дев’ятка до дисциплінарної відповідальності. Скарги щодо судді стосувалися його рішень про позбавлення водійських прав двох активістів Автомайдану в січні–лютому 2014 року. Повідомлялося, що за це звільнити суддю неможливо, так як закінчився трирічний термін для притягнення до відповідальності.

Однак із цим тоді не погодився захист автомайданівців.

Нагадаємо, колегія суддів під головуванням Дев’ятка у квітні винесла обвинувальні вироки стосовно колишніх службовців спецроти МВС «Торнадо», а 4 травня розпочався судовий процес у справі екс-президента Віктора Януковича, де головуючим також є Дев'ятко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: