У Росії у продаж потрапили бази даних сотень тисяч ВІЛ-інфікованих

У Росії у продаж потрапили бази даних сотень тисяч ВІЛ-інфікованих

У базі є інформація в тому числі про дітей чиновників і банкірів

В Росії у продажу виявилися бази з особистими даними сотень тисяч ВІЛ-інфікованих і хворих на алкоголізм Це з'ясував журнал The New Times, повідомляє Эхо Москвы.

Автор статті Сергій Канів купив по оголошенню секретну базу даних ФСКН. Вона важить 67 Гб. У ній адреси і прізвища сотень тисяч людей, які перебували на обліку наркополіції. Це не тільки ВІЛ-інфіковані та наркомани, а й ті, кого піймали з наркотиками, в тому числі діти чиновників і банкірів.

Потрапили в бази і ті, кого госпіталізували з діагнозами «Спроба суїциду», «Отруєння з метою самогубства», а також «Алкогольна інтоксикація». Серед тих, кого реаніматори відкачали, можна зустріти чимало відомих людей - актори, бізнесмени, письменники, є і родичі високопоставлених силовиків.

Журнал The New Times робить висновок, що лікарні та служби швидкої допомоги в Москві та інших містах працювали під ковпаком ліквідованої в квітні ФСКН. А згідно із законом запитувати відомості, які становлять лікарську таємницю, силовики можуть тільки відносно конкретних осіб, які перебувають під слідством. Джерела видання в Московському кримінальному розшуку припустили, що база даних ФСКН витекла в продаж з центрального апарату відомства, оскільки в ній зібрано інформацію майже з усіх регіонів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: