Звільнений з НКРЕКП Вовк не виключає, що знову повернеться на свою посаду

Звільнений з НКРЕКП Вовк не виключає, що знову повернеться на свою посаду
Наймолодший за всю історію України голова НКРЕКП Дмитро Вовк дав інтерв'ю «Главкомом»

Колишній очільник Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг вважає, що суд може поновити його на посаді

Екс-голова НКРЕКП Дмитро Вовк в інтерв’ю «Главкому» розповів, чим він займається після звільнення та чи планує повернутися на посаду.

«На момент звільнення у мене залишилось більше двох місяців відпусток, тому певний час я провів з родиною. Зараз я визначаюсь з найбільш ефективним своїм застосуванням, бо досвіду здобуто дійсно дуже багато», - зазначив Вовк. 

Він також додав, що в майбутньому, можливо, знову очолить Нацкомісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

«Ви ж знаєте, що керівники НКРЕКП по кілька разів бували очільниками», - підкреслив екс-голава НКРЕКП.

Колишній керманич Нацкомісії вважає, що суд може поновити його на посаді.

«Для мене тут, насамперед, академічний інтерес – довести, що в комісії не було бажання розбиратись, хто фахово сильніший, що було однозначним порушенням рівноправності та об`єктивності», - пояснив він свою позицію.

Також Вовк зазначив, стосовно чуток про те, що він може очолити Міністерство енергетики та вугільної промисловості, що принаймні на сьогоднішній день до нього з цього приводу ніхто з пропозицією не звертався.

Крім того Вовк заявив, що не може стати радником нової очільниці НКРЕКП, адже це неможливо за статутом компанії.

«Це не чутки, а фейк, який хтось запустив у ЗМІ.  У голови Комісії взагалі немає офіційних або не офіційних радників», - зазначив Вовк.

 На запитання кореспондента «Главкома», чи планує він йти у бізнес, Вовк відповів: «Є обмеження в законодавстві, вони полягають в тому, що два роки не можна працювати в енергетичній сфері, але заборона сформульована досить своєрідно. Я окремо цікавився, як відбувається в Європі: наприклад, людина працювала в Австрії комісіонером, аналогічно є певні обмеження –  їй не можна працювати в приватному секторі, але вона їде до Німеччини і займається тією ж справою». 

Наймолодший за всю історію України голова НКРЕКП Дмитро Вовк зустрівся з «Главкомом» через кілька тижнів після свого звільнення. Обійняв цю високу посаду у 25 років, звільнений в 29. Каже, відставка не стала несподіванкою, оскільки план ротації членів НКРЕКП був затверджений ще два роки тому. При цьому він докладав усіх зусиль, щоб втриматись у Комісії і пройти кадровий конкурс, який формував новий склад регулятора. На каденцію Вовка припали дуже резонансні і неоднозначні рішення. Одна історія з «Роттердам+» вже кілька років є приводом для лавини звинувачень.

Попри всі очікування 26 травня Порошенко таки підписав указ про відставку Вовка.  А вже 6 червня – посаду голови державного регулятора також вперше в історії України зайняла жінка – Оксана Кривенко.

Читайте також перше інтервю нового голови НКРЕКП: Оксана Кривенко: Я сама можу кран поміняти, сантехніку відремонтувати, замок врізати

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: