Звитяги воїнів УПА надихають сучасних захисників України, – Порошенко

Звитяги воїнів УПА надихають сучасних захисників України, – Порошенко

Порошенко підкреслив, що учасники національно-визвольного руху визнані нашою державою

Президент України Петро Порошенко звернувся до українців у День захисника України та свято Покрови Пресвятої Богородиці. Голова держави зазначив, що сьогодні Україна відзначає також 75-ту річницю створення Української повстанської армії.

«Роки сталінського терору, жахи колективізації та Голодомору-геноциду, а згодом і навала нацистів зміцнили українців у переконанні щодо необхідності збройної боротьби за незалежність. Воїни УПА поставили собі за мету «боротись за повне визволення всіх українських земель і українського народу від загарбників та здобути Українську Самостійну Соборну Державу». Кращі сини й доньки українського народу мужньо чинили опір двом потужним тоталітарним режимам, кожен з яких прагнув поглинути нас, поневолити або винищити українців. Вони залишалися відданими українській справі та не припиняли боротьби, навіть усвідомлюючи її приреченість на той час. І зрештою вони перемогли», - сказано у зверненні президента, розповсюдженого Банковою.

Порошенко також зазначив, що учасники національно-визвольного руху визнані нашою державою, а їх подвиги завжди залишатимуться прикладом для прийдешніх поколінь.

«Пам’ять про звитяги воїнів Української повстанської армії надихає сучасних захисників України, які протистоять російській агресії, додає їм сили і мужності. І ми віримо в їхню перемогу», - додав він.

Раніше сьогодні Порошенко заявив, що Україна обов'язково набуде членства у Північноатлантичному альянсі.

Відзначимо, сьогодні 14 жовтня, Україна святкує День захисника та День Українського козацтва, а також чергову річницю створення УПА. Крім того, віряни також відзначають День святої Покрови Пресвятої Богородиці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: