Зворушлива історія. Волонтерка віднайшла вишитий оберіг бійця, що загинув (фото)

Зворушлива історія. Волонтерка віднайшла вишитий оберіг бійця, що загинув (фото)
Волонтерка тривалий час поширювала інформацію про знахідку, але ніхто не відповідав
Фото: АСС

У Музей воєнної історії краю жінка передала віднайдені речі військового

Протягом кількох років розшукували власника вишитої хустини з хрестиком. З’ясувалось, що це боєць з Кіцманщини Дмитро Дарій, якому мати дала оберіг на війну. Про це пише інформаційне агентство АСС.

Нещодавно волонтерка із Донеччини Олена Лавренко приїхала у Чернівці. У Музей воєнної історії краю жінка передала усі знайдені речі військового.

Ініціаторка пошуків від початку війни займалася волонтерством у шпиталі м. Бахмута Донецької області.

«У лютому 2015 року у шпиталь до нас потрапило майже 200 поранених бійців. Весь солдатський одяг ми складали у мішки, а згодом класифікували. Усі особисті речі, знайдені у кишенях солдат, знаходились на збереженні у мене, а згодом я їх передала до місцевого краєзнавчого музею у Бахмуті. Серед знайдених речей були дві вишиті невеличкі хустини, до однієї з яких був пришитий хрестик. Я вирішила, що мушу знайти власника», – розповіла Олена Лавренко.

Історія зрушила з місця у березні 2021, коли відгукнулась користувачка соцмережі на ім’я Лариса. До цього часу через Facebook волонтерка пані Олена поширювала інформацію про знахідку, але ніхто не відповідав.

«Лариса – медик і на фронті була знайома з Дмитром Дарієм, бійцем з Кіцманщини (с. Суховерхів). Він їй неодноразово розповідав про втрачену хустину з хрестиком, які йому вишила мати як оберіг. Справді, Дарій Дмитро був ушпиталений 21 лютого у Бахмутську лікарню, а потім відправлений у лікарню Дніпра. Пані Лариса досі працює медиком у військово-медичному шпиталі №5 м. Часів Яр Донецької області. На жаль, Дмитро Дарій загинув на фронті у 2018 році, а єдина рідна людина – його мати – невдовзі після похорону сина», – додала Олена Лавренко.

Волонтерка відвідала рідне село АТОвця Суховерхів та передала у місцеву школу друковану копію хустин. Оригінали ж залишиться у Музеї воєнної історії краю у Чернівцях.

Додамо, що команда «Європейської солідарності» передала постраждалим від повені у Закарпатській області понад 400 продуктових наборів, які зібрали Фонд Петра Порошенка і активісти громадської організації «Справа громад».

Нагадаємо, що волонтери, які приїхали з Хмельницької, Вінницької, Тернопільської областей, м. Києва та, навіть, з Авдіївки на Донеччині, провели велику толоку по наведенню ладу в знаменитому парку графів Орловських, що в селі Маліївці на Хмельниччині.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: