На Дерибасівській розбили табір римські легіонери. Фоторепортаж з Одеси

На Дерибасівській розбили табір римські легіонери. Фоторепортаж з Одеси

На вулицях Південної Пальміри відбудеться великодня реконструкці

Підрозділ римських військ знову влаштувалося в самому центрі Одеси, на Дерибасівській вулиці. Табір центурії розбитий прямо біля входу в готель «Велика Московська», яку днями покинули зелоти активісти «Свободи». У минулому році, нагадаємо, він був на іншому боці вулиці, у Горсада.

У наметі поки знаходяться сотник і п'ять легіонерів - це любителі історичної реконструкції з Одеси і Дніпра. За словами «римлян», вже завтра до них приєднаються однодумці з Чехії та Румунії.

Легіонери зайняті рутинними справами, якими займалися їхні попередники два тисячоліття тому - лагодять амуніцію, точать короткі мечі-гладіуси, підшивають розірвалися в боргом поході калігі (чоботи) і перевіряють механізми баллісти. Реконструктори охоче фотографуються з прогулюються одеситами і відповідають на їх настирливі питання про вагу обладунків і їх вартості.

«Ми постаралися відтворити костюми з максимальною історичною точністю, - розповів журналістам один з організаторів табору, віце-президент фонду «Добрий Самарянин» Денис Средніченко. - У центуріона, наприклад, навершя повторює прикраса, знайдене при розкопках на території України, в Криму».

Римський табір буде функціонувати ще кілька днів. У суботу легіонери візьмуть участь в що стала вже традиційною Великодньої реконструкції. Її учасники відтворять хресний шлях Ісуса Христа на Голгофу (без самого розп'яття).

Організатори обіцяють, що в цьому році реконструкція буде ще масштабнішим, ніж в минулому. У ній задіяні 300 акторів-аматорів. Все дійство буде транслюватися в інтернет і на три великі екрани.

«На Дерибасівській, яка перетвориться в Віа Долороза (вулиця в Старому місті Єрусалиму, по якій пролягав шлях Ісуса на Голгофу), Буде шість повноцінних сцен, на яких будуть розігруватися епізоди останніх днів Христа, - розповів один з організаторів Роман Медяник. - В кінці ми проведемо святковий концерт. Це можливість задуматися про великодніх події і подвиг Ісуса Христа заради всіх нас».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: