На Одещині СБУ затримало суддю під час отримання хабара

На Одещині СБУ затримало суддю під час отримання хабара

Суддя обіцяв вирішити питання за $6 тисяч

Викритому на хабарі Службою безпеки України голові одного з районних судів Одеської області Генеральною прокуратурою оголошено про підозру в скоєнні злочину.

Про це інформує прес-служба УСБУ в Одеській області, повідомляє «Главком».

«Оперативники спецслужби встановили, що очільник райсуду за шість тисяч доларів США обіцяв мешканцю тимчасово окупованої території Донеччини вплинути на рішення іншого суду у цивільній справі на користь чоловіка. Однією із підстав для судового розгляду позивач використовував «довіреність», видану нотаріусом так званої «ДНР». Незабаром суд ухвалив «потрібне» рішення щодо виплати позивачеві тридцяти тисяч американських доларів іншим учасником судового процесу – бізнесменом з Одещини», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці задокументували, що голова райсуду залучив до протиправної діяльності як посередника свою матір, у помешканні якої під час санкціонованих слідчих дій правоохоронці виявили всю суму неправомірної вигоди.

За матеріалами СБУ заступник Генерального прокурора України оголосив голові районного суду про підозру в скоєнні злочину за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: