В Одесі пройшла конференція з інфекційних захворювань

В Одесі пройшла конференція з інфекційних захворювань

Одеські медики обговорили питання профілактики та лікування інфекційних хвороб мандрівників

Минулого тижня в Одесі відбулася науково-практична конференція «Інфекційні хвороби мандрівників: сучасні виклики та стан проблеми в Україні».

Конференція організована за участю кафедри інфекційних хвороб Одеського національного медичного університету та громадської організації «Клінічна інфектологія і медицина подорожей».

Представники міських лікувально-профілактичних установ Одеси взяли участь у роботі конференції. Учасники конференції обговорили актуальні для України питання медицини подорожей. Були представлені доповіді про профілактику, діагностику та лікування малярії, амебіазу, гепатитів, паразитарних інфекцій та інших захворювань, з якими можуть зіткнутися мандрівники.

Особливу увагу було приділено темі поширення і перебігу грипу, а також його важких форм. Обговорювалися важливі для нашого регіону питання сучасних інфекційних ризиків моряків при міжнародному судноплавстві, а також організації заходів щодо попередження поширення на території Одеської області висококонтагіозних особливо небезпечних інфекцій міжнародного значення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: