Вуха, лапи, хвіст: котів з усіх куточків світу показали в Одесі

Вуха, лапи, хвіст: котів з усіх куточків світу показали в Одесі

Одеська обласна організація Національної Спілки фотохудожників України проводить онлайн-фотовиставку «Коти»

Одеська обласна організація Національної спілки фотохудожників України проводить онлайн-фотовиставку під назвою «Коти». 

Проєкт привернув увагу фотографів з 11 країн світу і 25 міст України. На участь в онлайн-фотовиставці претендували понад 1500 робіт. Переглянути кращі, вже відібрані кураторами, фотографії із зображенням вусатих-смугастих можна на сторінці одеського відділення НСФХУ

Роботи приймалися у дві секції: «Коти на вулиці» (вуличні знімки котів і жанрові знімки з котами) і «Коти вдома і в студії» (знімки котів, зроблені в домашніх і студійних умовах). Кожен учасник міг надати до п'яти робіт, незалежно від секції, але при цьому всі вони повинні бути зняті на професійну техніку і мати художній зміст.

До складу авторитетного журі увійшли члени НСФХУ: Олександр Синельников (куратор), Ірина Богомоленко і Георгій Герай.

В умовах загального карантину такі онлайн-проєкти користуються особливою популярністю, а коти взагалі давно стали частиною одеської культури.

«Коти. Одомашнені тисячі років тому, вони стали неодмінним атрибутом людської цивілізації. Розумні, цікаві і хитрі, ласкаві і мстиві, хижі й чарівні, а ще грайливі і ледачі - коти знають все про порядок у домі, у дворі, на своїй території. Вони - прекрасні помічники в дитячих іграх. Вони прикрашають самотність людей похилого віку. Вони здатні стати центром життя всієї родини, всього двору. Вдома, на вулиці - скрізь, де зустрічаєш кота, мимоволі розтягуєшся в усмішці. А хто встоїть проти муркотіння? І взагалі, в Одесі коти визнані частиною екосистеми міста, поряд з нами, людьми. Словом, коти - це наше все!», - вважають організатори виставки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: