Форсували водну перешкоду з авіацією. Як українські бійці вчилися давати відсіч ворогу

Форсували водну перешкоду з авіацією. Як українські бійці вчилися давати відсіч ворогу

На Миколаївщині 92-га окрема механізована бригада провела бригадні тактичні навчання з бойовою стрільбою

На загальновійськовому Широколанівському полігоні пройшов один із етапів бригадно тактичного навчання з бойовою стрільбою 92-ОМБр Збройних Сил України. В ході навчання було включено форсування водної перешкоди, під прикриттям авіації Сухопутних військ.

Три батальйонно-тактичні групи, здійснили стрімкий марш із району зосередження до рубежу переходу в атаку, інформує прес-служба 92-ОМБр ЗСУ. Далі, розвернувшись в бойові порядки, війська перейшли у наступ і атакою з ходу знищили опорні пункти умовного противника та зайняли нові позиції.

За ходом проведення навчання спостерігав начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко, командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Попко, а також керівник навчання начальник штабу-перший заступник командувача військ оперативного командування «СХІД» генерал-майор Ігор Палагнюк.

«Бригада має неоціненний досвід бойових дій у зоні АТО. Особливо мені сподобалась робота командирів підрозділів щодо оцінки обстановки, прийняття рішень. На цих навчаннях особовий склад максимально відточив свої навички. Ми досягли єдиного розуміння порядку підготовки та роботи апарату керівництва в ході проведення бригадно тактичного навчання»,- пояснив командир бригади підполковник Володимир Кокорєв.

Навчально-бойові завдання особовий склад виконав незважаючи на шалений темп та чисельні ввідні. Підрозділи бригади показали високі результати навченості та злагоджену систему управління. За умовами навчання було оцінено правильність прийняття рішень по організації бойових дій, своєчасність та точність проведення тактичних розрахунків щодо ураження противника, вміння швидко та правильно приймати рішення в умовах різкої зміни обстановки, а також застосування військових хитрощів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: