Вперше в Україні очільник області тимчасово припинив свої повноваження через розслідування

Вперше в Україні очільник області тимчасово припинив свої повноваження через розслідування
Олексій Савченко

Савченко написав і зареєстрував заяву щодо відсторонення

Голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко звернувся до президента Петра Порошенка з проханням про тимчасове припинення повноважень. Причина – складна ситуація в області, де після самогубства керівника Миколаївського аеропорту Владислава Волошина з'явились маніпуляції та скандали з регулярним згадуванням імені губернатора Савченка.

Про це йдеться у відео спілкування Олексія Савченко з журналістами під час брифінгу в Києві, що опубліковане на офіційній сторінці Олексія Савченко у мережі Facebook, передають «Українські Новини».

«18 березня сталася трагічна подія, загинув тимчасово виконуючий обов'язки керівника Миколаївського аеропорту Владислав Волошин. З цього приводу достатньо лунає гасел. Щоб уникнути будь-яких спекуляція, я прийняв рішення на час слідства припинити свої повноваження. Заяву я написав, вона зареєстрована 30 березня, номер 323 193 43 01», - зазначив Олексій Савченко.

Нагадаємо, що голова Миколаївської області Савченко закликав своїх прихильників не виходити на акції підтримки.

Як відомо, 18 березня у Миколаєві вчинив самогубство 29-річний в.о. директора КП «Миколаївський міжнародний аеропорт» Владислав Волошин.

Він не залишив передсмертної записки і не повідомив медикам «швидкої» причини свого вчинку, хоча на момент їх приїзду був живим. Але є переписка з телефону Волошина, де він згадував своє призначення, перевірку в аеропорту і заявляв про намір вчинити самогубство.

Волошин був пілотом штурмовика Су-25 299-ї Миколаївської бригади тактичної авіації. Під час служби здійснив 33 бойових вильоти. У серпні 2014 року після удару по російським десантникам під Новокатеринівкою його літак збили. Волошин катапультувався і приземлився на окупованій території. За координації куратора зі штабу АТО йому вдалося вибратися до позицій ЗСУ.

З армії звільнився через сімейні обставини. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Також повідомлялось, що правоохоронці розглядають п’ять версій загибеліВладислава Волошина.

Раніше голова Миколаївської обладміністрації Олексій Савченко прокоментував смерть Волошина.

Водночас в аеропорту Миколаєва заявили, що голова облдержадміністрації тиснув на Волошина.

До слова, відсторонений міський голова Миколаєва Олександр Сенкевич не пов'язує самогубство керівника аеропорту, відомого бойового льотчика, героя війни на Донбасі Владислава Волошина із інформацією про можливі тендерні оборудки

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: