Фоторепортаж з церемонії закриття Олімпіади в Ріо

Фоторепортаж з церемонії закриття Олімпіади в Ріо
AFP

11 303 атлети, 306 золотих медалей, 27 світових рекордів, сотні тисяч глядачів – два олімпійських тижні у Ріо завершили грандіозною церемонією закриття

Попри дощову погоду, церемонія на стадіоні «Маракана» стала справді святковим завершальним акордом Олімпіади-2016.

«Це були чудові Олімпійські ігри у чудовому місті», – підсумував зі сцени президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах.

Перша частина дійства називалася «Олімпійські крила» і була присвячена красі та розмаїттю міста, яке приймало ці ігри.

На арені – традиційно багато танців, співів та яскравих вогнів і, звісно ж, карнавал.

За тим почалася хода атлетів. Частина олімпійців до цієї миті вже залишила Ріо, але ті, хто все ще у місці, вийшли попрощатися із публікою – ті, хто виборов медалі, принесли свої трофеї.

Українська збірна, зокрема, здобула 11 медалей: два «золота», п'ять срібних відзнак і чотири бронзові, посівши у підсумку 31-ше місце у загальному заліку.

Лідерами турнірної таблиці стали атлети зі США, які повезуть додому 121 медаль. За ними – британці із 67 відзнаками. У китайців, які опинилися на третьому місці, загалом більше медалей – 70, втім, у них на одне «золото» менше, ніж у команди Британії.

Наприкінці церемонії закриття на глядачів очікував несподіваний сюрприз – японський прем'єр Сіндзо Абе з'явився на арені у костюмі персонажа комп'ютерних ігор та фільмів Супер Маріо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: