Києвом пройшов велопарад дівчат: фоторепортаж

Києвом пройшов велопарад дівчат: фоторепортаж

Велопарад дівчат показав, як їздити на велосипеді стильно

Центром Києва проїхали понад 500 учасниць велопараду дівчат KyivCycleChic 2018, які продемонстрували, що поїздки на велосипеді можливі з будь-якої нагоди і в одязі на будь-який смак — їдете ви на пікнік, зустріч з друзями, на побачення чи навіть у театр.

У Києві щороку стає більше користувачів велосипеда, але жінок серед них досі мало. За результатами весняного підрахунку, у будній день було 14% жінок та 86% чоловіків, у вихідний жінок більше – 21%.

«Ми прагнемо зробити велосипедисток більш видимими та допомогти сісти на велосипед навіть тим, хто досі не може на це наважитись. Велопарад дівчат дає змогу проїхатись по місту безпечно, зручно та красиво! Київський велосипедист уявляється як хлопець у велоформі або спортивному одязі. KyivCycleChic розриває ці шаблони і доводить, що ваш стиль одягу визначаєте саме ви, а не ваш велосипед», - заявляє асоціація велосипедистів Києва.

Учасниці велопараду дівчат KyivCycleChic проїхались від Київської Опери до Пейзажної алеї. Там велопрогулянка закінчилась екскурсією. Партнерами велопараду дівчат стали майстерня декору Mak Deco, веломагазин «Помаранчевий ровер», ГО MotoHelp і патрульна поліція Києва.

Що таке KyivCycleChic? Дослівно CycleChic (Сайкл Шик) перекладається з англійської як «велосипедний шик». Цей стиль вуличної моди виник у Європі на противагу велосипедному спорту, через який велосипедну їзду почали сприймати як таку, що потребує спортивного одягу та «екіпірування» і доступну не для всіх. СycleChic робить акцент на «нормальній» велосипедній їзді — люди у повсякденному одязі на звичайних велосипедах. Цей рух покликаний переосмислити велосипед як ефективний і практичний засіб пересування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: