На Київщині 1 вересня запустять пілотний проект школи майбутнього

На Київщині 1 вересня запустять пілотний проект школи майбутнього

До нового 2016/2017 навчального року Київська область готує запуск нового пілотного проекту школи майбутнього на базі Путрівського навчально-виховного комплексу Васильківського району

Нову концепцію на установчій сесії департаменту освіти та науки КОДА презентував освітянам регіону перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Лев Парцхаладзе.

Нова концепція навчання та виховання школярів в області буде повністю відрізнятися від існуючої та заснована на 4 принципах:

  • новий креативний простір;
  • новий контент;
  • нові технології;
  • новий менеджмент.

За основу у реалізації пілотного проекту в Київській області був взятий досвід Фінляндії, де школа майбутнього скоріше нагадує сучасний цікавий арт-простір, ніж звичайну школу. Навчання школярів буде орієнтоване не на сухі знання, а на вивчення необхідної, цікавої інформації, яка знадобиться для їх майбутніх професій. Завдяки новим технологіям і методикам діти швидше засвоюватимуть нову інформацію та отримуватимуть більше практичних знань, які, до того ж, будуть корисними у подальшому житті.

Наразі педагогічний колектив пілотної школи проходить тренінги та семінари з підвищення кваліфікації за двома сучасними напрямами: уроки-кейси та інформаційні технології. У закладі тривають внутрішні та зовнішні оздоблювальні роботи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: