Передвиборні агітки: російські комуністи дали Леніну ноутбук, а Сталіну – електронну сигарету

Передвиборні агітки: російські комуністи дали Леніну ноутбук, а Сталіну – електронну сигарету

В агітаційній літературі КПРФ можна побачити Йосипа Сталіна, який курить електронну сигарету, і Карла Маркса у шкіряному піджаку, який заявляє: «Я повернуся»

У Володимира Леніна новий імідж. Більшовицький лідер одягнений у джинси і стискає ноутбук, виглядає дуже молодцювато на плакатах і агітаційних брошурах опозиційної Комуністичної партії Російської Федерації «перед парламентськими виборами, які відбудуться в Росії в неділю», пише The Wall Street Journal.

У статті йдеться, що багато років пробувши притулком для пенсіонерів, які ностальгують за радянським минулим, партія пролетаріату намагається залучити молодих виборців, освіжаючи свій імідж. У її агітаційній літературі можна побачити Йосипа Сталіна, який курить електронну сигарету, і Карла Маркса в шкіряному піджаку, який заявляє: «Я повернуся».

«Нам треба говорити мовою, зрозумілою сучасному виборцю, треба відповідати часу, в якому ми живемо, – каже художник Ігор Петригін-Родіонов, який створив ці образи. – Пролетаріат – це не лише люди з молотами, до нього може належати й програміст».

Петригін-Родіонов прагне зробити нові слогани КПРФ більш іронічними. «Одна з конкуруючих з КПРФ комуністичних фракцій, проте, називає зміну іміджу Леніна небезпечним ідеологічним відхиленням», – передає видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: